Over mij

Hallo, ik ben Wim Van Daele (38 jaar) geboren en getogen Ertveldenaar en sinds 2018 ben ik chef en zaakvoerder van 50 fifty. Met ondertussen meer dan 15 jaar ervaring in de horeca ben ik aan de slag geweest in zaken in en om Gent zoals: Hotel restaurant Den Hof (Zelzate), K.Roes.L( oudburg-Gent), Allegro Moderato(Gent), Le Duc(Gent). Met een klassieke scholing in Spermalie te Brugge heb ik voldoende basis om het net iets minder klassiek te benaderen.

Daarom heb ik de keuze gemaakt om zowel een vegetarisch als een klassiek menu aan te bieden. Het deelconcept hebben we gekozen zodat er iets minder druk komt op de keuken, aangezien ik alles alleen doe. De menukeuze op voorhand leek ons een tof idee om keuzestress bij onze gasten te vermijden alsook ons afvalbeheer beter te managen, wat aardig gelukt is en dat dankzij jullie.

Verder werk ik waar mogelijk zoveel mogelijk met lokale producten enkele van onze favorieten zijn: hinkelspel kazen van Sleidinge, Brasvar varken uit Nevele, zeewier komt uit Middelburg net over de gens en in de zomer kweken we onze kruiden zelf, en ook courgette, pastinaak en aardperen worden zelf geteeld. Dit is maar een kleine greep uit al onze lokale producten.

De seizoenen zijn voor mij enorm belangrijk, al sinds jongs af aan ben ik tijdens mijn vrije tijd vaak te vinden in een bos, langs een rivier, aan de zee, in de bergen. Kortom buiten. Zo groeide ook mijn interesse om zo seizoensgebonden mogelijk te werken. Met een focus op groenten, zo benader ik ook elk gerecht vanuit de groente ook voor de vis en vlees gerechten.

Overtuigd door de filosofie, neem dan een kijkje bij de menu’s, of maak direct een reservatie